H-Cs 7:00 - 15:00, P 7:00 - 12:00
3526 Miskolc, Huszár utca 2.

UV-C technológia az elszívásban

A hagyományos elszívók hátrányai?

A hagyományos, örvénykamrás és labirintszűrők a fizikai szennyeződések közül csak az 5 mikron fölötti szemcséket tudja hatékonyan kiszűrni. Ilyen elszívóernyők esetén a zsírleválasztás hatásfoka sohasem éri el a 100 %-ot, ezért a szennyeződések hamar felhalmozódnak az elszívórendszerben. Időszakos megoldás lehet az aktívszenes szűrő és persze a lerakódások folyamatos tisztítása, elszívók karbantartása. Ezek körülményes, hosszadalmas munkák, amelyek ráadásul magas költségekkel járnak.

Mi lehet akkor a megoldás?

Az 5 mikrontól kisebb szennyeződésekre lett kifejlesztve az UV-C sugárral működő szűrő. Ez széndioxiddá és vízzé bontja el a konyhában keletkező szerves szennyeződéseket. Továbbá a kellemetlen szagok nagy részét is megszünteti és baktériumölő hatású. Ezáltal megakadályozzuk a zsírlerakódásokat és az így kezelt, elhasznált levegőt már nyugodtan kiengedhetjük a szabadba. Az UV-C tisztító rendszer használatával, minden konyhai elszívórendszerben a zsírlerakódás hosszú távon megakadályozható, a munkaterületek környékén lecsökkennek a kellemetlen szagok.

UV-C elszívóernyő

UV-C elszívóernyő

Hogyan működik az UV-C szűrés?

Az UV sugárzás szétbontja a hosszú molekulaláncokat és egy többlet atomot ad az oxigénhez így alakul ki az ózon. Az ózon reakcióba lép az elszívott szennyezett levegő szerves anyagaival és vízzé, valamint szén-dioxiddá alakítja azokat. Így ez az eljárás képes az 5 mikron alatti szennyeződéseket és a keletkezett szagok nagy részét elpusztítani.

Mik az előnyei?

  • kevesebbet kell tisztítani az elszívóberendezéseket, így költséghatékony
  • csökkennek a kellemetlen szagok
  • nagyobb zsírlebontó hatása van
  • csökken a tűzveszély
  • a dolgozók védve vannak az UV sugárzástól

Az UV-C techológiát már a cégünk is alkalmazza és gyártja, a megnövekvő igényeknek megfelelően, hiszen az életünkben, munkahelyeinken egyre fontosabb lett a megfelelő fertőtlenítés.

 

Ha kérdése van, keressen minket bátran:

Kondrát Dániel ATInox Plusz Kft.

usermagnifiercrossmenu