2017-ben Európai Uniós forrásból megvásároltunk egy Boschert Compact 1250 típusú stanc gépet.

· a kedvezményezett neve; ATInox Plusz Gyártó, Szerelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

· a projekt címe; Az ATInox Plusz Kft. kapacitásbővítő beruházása

· a szerződött támogatás összege; 14 672 275 Ft

· a támogatás mértéke (%-ban); 50 %

· a projekt tartalmának bemutatása:

Korábbi gépparkunk legfontosabb részei egy DURMA E30120 tip. CNC vezérelt hidraulikus élhajlító, mely 0,8-6 mm vastag, maximum 3000 mm hosszú lemezek hajlítására alkalmas; egy DURMA SB3006 NT tip. NC hidraulikus lemezolló, amely 0,5-4,0 mm vastag, 3000 mm hosszú lemezek megmunkálására alkalmas; egy UZN 51 NC tip. tüskés csőhajlító gép, ami O20-50 mm csövek hajlítására alkalmas 3000 mm asztallal és akár 2D hajlítási sugárral; egy DURMA PBM50 tip. idom-és csőhajlító gép laposacélok, szögacélok, zártszelvények, csövek hajlítására, maximum O60,3×1,5 cső ívelésére; egy Weldi TIG200i váltóáramú AWI hegesztőgép; egy Weldi TIG165idc egyenáramú AWI hegesztőgép; egy nagy teljesítményű GRIT cső áthatás csiszoló; egy nagy teljesítményű GRIT hengerpalást csiszoló; egy nagy teljesítményű GRIT szalagcsiszoló gép; egy Fein csőcsiszoló és egy Fein sarokcsiszoló.

Célunk az volt, hogy olyan termékeket tudjunk gyártani, melyben a hozzáadott érték magasabb az átlagosnál. Korábban is gyártottunk már ilyeneket, de több esetben külső alvállalkozót kellett bevonni a lemez alkatrészek kivágására. Ez pénzben, időben, energiában többletráfordítást igényelt.

Ezért döntöttünk úgy, hogy vásárolunk egy CNC vezérelt stancoló –lemezlyukasztó gépet. Ezzel jelentős új piacot tudunk megcélozni. Gazdaságosság oldaláról vizsgálva a projektet megállapíthatjuk, hogy a saját előállítás a jelenlegi beszerzéseinkhez képest körülbelül 30%-os megtakarítást jelent. További nagy előnye egy saját tulajdonú stancoló gép beszerzésének, hogy új, eddig nem megvalósítható termékek előállításán túlmenően a korábbi termékeink gyártási kapacitása is növekszik azáltal, hogy nem kell alvállalkozókhoz alkalmazkodni, és legfőképpen kivárni a teljesítésüket. A beruházás által jobban védve leszünk a képzett munkaerő elvándorlásától, ugyanis a kézi munkát ki tudnánk váltani gyorsabb, olcsóbb és pontosabb gépesítéssel. Mindazonáltal a kapacitásunk emelkedésével – ezt megtámogatva megfelelő marketig tevékenységgel -, létszámbővítést is tudunk végezni. Megnyílik a lehetőség arra is, hogy exportra tudjunk termelni, ill. multinacionális cégek beszállítójává is válhatunk. A korábbi termelékenység és pontosság ugyanis nem elegendő a vevőknek. Több éve üzemeltetünk ISO minőségbiztosítási rendszert, mely megalapozza a folyamataink tökéletesítését. 3 éven belül vállalatirányítási rendszer bevezetését is tervezzük, hogy az említett folyamatok még jobban követhetőek legyenek és optimálisra növeljük az erőforrásaink kihasználtságát, illetve csökkentsük az üzemeltetési költségeket.

Az új német gyártású Boschert Compact 1250×2000 CNC Z típusú stancoló beszerzésével egy új, környezetbarát technológiával tudjuk bővíteni folyamatainkat, tevékenységi körünket. A stancolónak előnye még a fejlett elektronikus rendszere és az energiatakarékossága. Segítségével rengeteg mindent képesek leszünk megcsinálni, amit eddig nem tudtunk. A stancolóval kiszélesednek a lehetőségeink. A gép beszerzésével újabb üzleti partnerekre tehetünk szert, és közelebb kerülhetünk olyan távlati céljainkhoz, mint a megjelenés az exportpiacokon. Munkavállalóink a legmodernebb, munkabiztonsági szempontból a legújabb fejlesztésekkel ellátott gépen, kiváló körülmények között dolgozhatnak egy fejlődő, stabil pénzügyi helyzetű komoly perspektívákkal rendelkező cégben. Az új berendezés beszerzésekor kiemelten figyeltünk a hatékonyságára, energiatakarékosságára és alacsony üzemeltetési költségeire. Beruházásunk révén releváns, piacon elfoglalt pozícióink tovább erősödnek. Folyamatosan fejlődünk, erősödünk, hiszen szétválásunk óta jelentősen növelni tudtuk árbevételünket és főleg profitunkat. Piacunkon már jelenleg is a legnagyobbak vagyunk környékünkön. A fentieken kívül folyamatosan azon dolgozunk, hogy jobb minőségben és rövidebb határidőkkel tudjuk vevőinket kiszolgálni. Elengedhetetlen, hogy a piac változásait figyelemmel tartsuk és azonnal reagálni tudjunk rá. Ehhez szükséges a szellemi és fizikai munkaerő ill. a vezetőség folyamatos képzése, oktatása és motiválása. Ezt részben cégen belül, részben külső segítséggel oldjuk meg. Társaságunknál fontos a jó munkamorál, ezt kellemes környezettel és baráti hangnemmel érjük el. A szlogenünk az, hogy “ATInox, a rozsdamentes specialista”. Ennek a gépnek a beszerzésével nagyot léphetünk ennek a maximális teljesítése érdekében.

· a projekt befejezési dátuma; 2017.11.30.

· projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00289

 
 
 
 

2018-ban Európai Uniós forrásból megvásároltunk egy Boschert Easy-sharp szerszámköszörű gépet valamint a tervezésekhez elengedhetetlen Metalix cncKad alkatrész tervező és rajzoló szoftvert.

· a kedvezményezett neve; ATInox Plusz Gyártó, Szerelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

· a projekt címe; Az ATInox Plusz Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

· a szerződött támogatás összege; 8 514 084 Ft

· a támogatás mértéke (%-ban); 50 %

· a projekt tartalmának bemutatása:

A megvásárolt gép és szoftver illeszkedik az eddigi profiljainkhoz. Ezek megvásárlásával a termelékenység is jelentősen megnőtt. A gép előnye még a fejlett elektronikus rendszere és az energiatakarékossága. A projekt létrejöttével várhatóan új alkalmazottaknak is tudunk majd munkát biztosítani. Vállalkozásunk mindig is eredményesen működött, de a hatékonyságunk javulása révén további javulást értünk el.

A szoftverbeszerzés által a már most üzemelő stancoló gépünk kiszolgálása nagyságrendekkel magasabb szinten vált lehetségessé. Korábban a gép saját szoftvere által – mely nem kifejezetten PC-re írt program volt – készítettük a kivágási rajzokat. Ezzel meg lehetett minden egyedi kiosztást rajzolni, de elég nehézkesen. Ha el akarjuk érni a fentebb leírt céljainkat, ettől sokkal termelékenyebb módszerekre volt szükségünk.

A Metalix rajzolóprogrammal sokkal hamarabb lehet a munka rajzot elkészíteni. Optimalizálni tudja az alkatrészek elhelyezését, csökkentve ezáltal a hulladék mennyiségét, lehetőséget nyújt AutoCAD és egyéb professzionális tervező programok általi rajzok beemelésére és ezekből készíthetünk kivágási munka rajzot, megtakarítva ezzel rajzolói munkaórákat.

A szerszámköszörűvel – mely kifejezetten a stancoló gépek szerszámainak élezésére és javítására készült, de más szerszámok javítására is lehetőséget nyújt, a kivágó szerszámok kopása és esetleges kicsorbulása esetén azonnali segítséget nyújt a termelés számára, hogy néhány perces köszörülés után a szerszámot újra a gépbe tudjuk fogni. Ezzel napokat, heteket takaríthatunk meg azáltal, hogy nem kell más cégekhez, esetleg külföldre küldeni a javítandó kivágó elemeket. Az ezzel járó költségek és a kiesett gépidő vesztesége hatalmas volt korábban.

A folyamatos magas minőségű lemez alkatrészek, termékek gyártásához elengedhetetlen volt gép is és a szoftver is.

· a projekt befejezési dátuma; 2018.10.07.

· projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00353