Kedvezményezett neve: ATInox Plusz Gyártó, Szerelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

- A projekt címe: Termelékenység-növelés az élhajlítási tevékenységben az ATInox Plusz Kft-nél
- Szerződött támogatás összege: 17 500 000 Ft
- Támogatás mértéke: 68.94 %
- Projekt tartalmának bemutatása: Az ATInox Plusz Kft. jelen projekt keretében egy CNC vezérelt, hidraulikus élhajlító gép beszerzését kívánja megvalósítani. A fejlesztés eredményeképp automatizálásra kerülnek az élhajlítási műveletek a Társaságban, ezáltal növekszik a termelékenység.

- A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.

- A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01674Kedvezményezett neve: ATInox Plusz Gyártó, Szerelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

- A projekt címe: Vállalatirányítási rendszer bevezetése az ATInox Plusz Kft-nél
- Szerződött támogatás összege: 5 990 400 Ft
- Szerződött kölcsön összege: 6 005 376 Ft
- Támogatás mértéke: 40 % (vissza nem térítendő támogatás) 40,1% (kölcsön)
- Projekt tartalmának bemutatása: Az ATInox Plusz Kft. egy komplett ERP szoftver beszerzését tervezi megvalósítani, amely CRM, munkaidő és HR, kontrolling és döntéstámogatás, beszerzés és logisztika, gyártás, elektronikus iratkezelés (dokumentumtár), valamint mobilalkalmazás modulokból tevődik össze. A Társaság célja jelen beruházás megvalósításával, hogy korszerűsítse informatikai rendszerét és ezzel együtt nagymértékben növelje működésének hatékonyságát, valamint átláthatóságát.

- A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.10.30.

- A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01693
Kedvezményezett neve, ATInox Plusz Gyártó, Szerelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
· a projekt címe, Az ATInox Plusz Kft. kapacitásbővítő beruházása
· a szerződött támogatás összege, 14 672 275 Ft
· a támogatás mértéke (%-ban), 50 %
· a projekt befejezési dátuma; 2017.11.30.
· projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00289


Korábbi gépparkunk legfontosabb részei egy DURMA E30120 tip. CNC vezérelt hidraulikus élhajlító, mely 0,8-6 mm vastag, maximum 3000 mm hosszú lemezek hajlítására alkalmas; egy DURMA SB3006 NT tip. NC hidraulikus lemezolló, mellyel 0,5-4,0 mm vastag, 3000 mm hosszú lemezek megmunkálására alkalmas; egy UZN 51 NC tip. tüskés csőhajlító gép, mely O20-50 mm csövek hajlítására alkalmas 3000 mm asztallal és akár 2D hajlítási sugárral; egy DURMA PBM50 tip. idom-és csőhajlító gép laposacélok, szögacélok, zártszelvények, csövek hajlítására, maximum O60,3×1,5 cső ívelésére; egy Weldi TIG200i váltóáramú AWI hegesztőgép; egy Weldi TIG165idc egyenáramú AWI hegesztőgép; egy nagy teljesítményű GRIT cső áthatás csiszoló; egy nagy teljesítményű GRIT hengerpalást csiszoló; egy nagy teljesítményű GRIT szalagcsiszoló gép; egy Fein csőcsiszoló és egy Fein sarokcsiszoló. Célunk az volt, hogy olyan termékeket tudjunk gyártani, melyben a hozzáadott érték magasabb az átlagosnál. Korábban is gyártottunk már ilyeneket, de több esetben külső alvállalkozót kellett bevonni a lemez alkatrészek kivágására. Ez pénzben, időben, energiában többletráfordítást igényelt. Ezért döntöttünk úgy, hogy vásárolunk egy CNC vezérelt stancoló –lemezlyukasztó gépet. Ezzel jelentős új piacot tudunk megcélozni. Gazdaságosság oldaláról vizsgálva a projektet megállapíthatjuk, hogy a saját előállítás a jelenlegi beszerzéseinkhez képest körülbelül 30 %-os megtakarítást jelent.

További nagy előnye egy saját tulajdonú stancoló gép beszerzésének, hogy új, eddig nem megvalósítható termékek előállításán túlmenően a korábbi termékeink gyártási kapacitása is növekszik azáltal, hogy nem kell alvállalkozókhoz alkalmazkodni, és legfőképpen kivárni a teljesítésüket. A beruházás által jobban védve leszünk a képzett munkaerő elvándorlásától, ugyanis a kézi munkát ki tudnánk váltani gyorsabb, olcsóbb és pontosabb gépesítéssel. Mindazonáltal a kapacitásunk emelkedésével – ezt megtámogatva megfelelő marketig tevékenységgel -, létszámbővítést is tudunk végezni. Megnyílik a lehetőség arra is, hogy exportra tudjunk termelni, ill. multinacionális cégek beszállítójává is válhatunk. A korábbi termelékenység és pontosság ugyanis nem elegendő a vevőknek.
Több éve üzemeltetünk ISO minőségbiztosítási rendszert, mely megalapozza a folyamataink tökéletesítését. 3 éven belül vállalatirányítási rendszer bevezetését is tervezzük, hogy az említett folyamatok még jobban követhetőek legyenek és optimálisra növeljük az erőforrásaink kihasználtságát, illetve csökkentsük az üzemeltetési költségeket.

2018-ban Európai Uniós forrásból megvásároltunk egy Boschert Easy-sharp szerszámköszörű gépet valamint a tervezésekhez elengedhetetlen Metalix cncKad alkatrész tervező és rajzoló szoftvert.· a kedvezményezett neve; ATInox Plusz Gyártó, Szerelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
· a projekt címe; Az ATInox Plusz Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén
· a szerződött támogatás összege; 8 514 084 Ft
· a támogatás mértéke (%-ban); 50 %

· a projekt tartalmának bemutatása:

A megvásárolt gép és szoftver illeszkedik az eddigi profiljainkhoz. Ezek megvásárlásával a termelékenység is jelentősen megnőtt. A gép előnye még a fejlett elektronikus rendszere és az energiatakarékossága. A projekt létrejöttével várhatóan új alkalmazottaknak is tudunk majd munkát biztosítani. Vállalkozásunk mindig is eredményesen működött, de a hatékonyságunk javulása révén további javulást értünk el.

A szoftverbeszerzés által a már most üzemelő stancoló gépünk kiszolgálása nagyságrendekkel magasabb szinten vált lehetségessé. Korábban a gép saját szoftvere által – mely nem kifejezetten PC-re írt program volt – készítettük a kivágási rajzokat. Ezzel meg lehetett minden egyedi kiosztást rajzolni, de elég nehézkesen. Ha el akarjuk érni a fentebb leírt céljainkat, ettől sokkal termelékenyebb módszerekre volt szükségünk.
A Metalix rajzolóprogrammal sokkal hamarabb lehet a munka rajzot elkészíteni. Optimalizálni tudja az alkatrészek elhelyezését, csökkentve ezáltal a hulladék mennyiségét, lehetőséget nyújt AutoCAD és egyéb professzionális tervező programok általi rajzok beemelésére és ezekből készíthetünk kivágási munka rajzot, megtakarítva ezzel rajzolói munkaórákat.
A szerszámköszörűvel – mely kifejezetten a stancoló gépek szerszámainak élezésére és javítására készült, de más szerszámok javítására is lehetőséget nyújt, a kivágó szerszámok kopása és esetleges kicsorbulása esetén azonnali segítséget nyújt a termelés számára, hogy néhány perces köszörülés után a szerszámot újra a gépbe tudjuk fogni. Ezzel napokat, heteket takaríthatunk meg azáltal, hogy nem kell más cégekhez, esetleg külföldre küldeni a javítandó kivágó elemeket. Az ezzel járó költségek és a kiesett gépidő vesztesége hatalmas volt korábban.
A folyamatos magas minőségű lemez alkatrészek, termékek gyártásához elengedhetetlen volt gép is és a szoftver is.

· a projekt befejezési dátuma; 2018.10.07.
· projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00353