H-Cs 7:00 - 15:00, P 7:00 - 12:00
3526 Miskolc, Huszár utca 2.

Mire alkalmas még a rozsdamentes tartály?

Cikksorozatunk első és második részében a rozsdamentes bortartályok előnyeit és az azokban lévő lehetőségeket veséztük ki, most pedig azt szeretnénk megosztani, hogy mégis mire lehet még alkalmas egy rozsdamentes tartály.

Lássak csak nagy vonalakban a rozsdamentes tartályok előnyeit:

  • könnyen tisztítható, steril
  • hosszú élettartam
  • a rozsdamentes anyag nem szívja magába a különböző folyadékok illatát
  • a tárolt folyadék súlyához képest könnyű
  • a tárolt folyadékot nem éri a levegő, hiszen együtt mozog az úszófedél a folyadék szintjével
  • megfelel a magas színvonalú higiéniai előírásoknak

Mindamellett, hogy nagyszerű döntés rozsdamentes tartályban tárolni a bort, sok más folyadék tárolására is alkalmas, akár az úszófedeles, akár a tömlőzárású tartály is.

Az egyik legnépszerűbb folyadék aminek a tárolására használják a rozsdamentes tartályokat az nem más, mint a pálinka.

Mivel levegő nem éri, ezért hosszú távon, minőségromlás nélkül alkalmas a tárolásra, ráadásul az íze sem változik, hiszen a rozsdamentes tartályból semmilyen anyag nem oldódik ki.

 

Nagyszerű döntés lehet a rozsdamentes tartály a méhészek számára is, mivel egy ilyen tartályban egyszerre lehetséges nagy mennyiségű méz tárolása.

Továbbá ebben az esetben is igaz, hogy a méz szintén nem érintkezik levegővel és az íze sem változik meg a tárolás alatt. Az már csak hab a tortán, hogy egy ilyen rozsdamentes tartály tisztítása a méz kiürülése után maga a megváltás.

 

Sok esetben használják még a nagykonyhák is a rozsdamentes tartályokat tej, vagy egyéb folyadék tárolására. Egyrészt a könnyű tisztíthatóság a szempont, másrészt megfelelnek minden higiéniai előírásnak.

Tekintse meg az árlistánkat és válogasson az úszófedeles, vagy a tömlőzáras rozsdamentes tartályaink között (kattintson a képre):

usermagnifiercrossmenu