H-Cs 7:00 - 15:00, P 7:00 - 12:00
3526 Miskolc, Huszár utca 2.

Hogyan készül egy kivágott alkatrész, mindössze egy kézi rajz alapján?

legújabb beruházásunkból megvásárolt Metalix cncKad alkatrész tervező és rajzoló CAD-CAM szoftver által a már most is üzemelő stancoló gépünk kiszolgálása nagyságrendekkel magasabb szinten lehetséges. A Metalix rajzolóprogrammal sokkal hamarabb lehet a munka rajzot elkészíteni. Optimalizálni tudja az alkatrészek elhelyezését, csökkentve ezáltal a hulladék mennyiségét. Lehetőséget nyújt AutoCAD és egyéb professzionális tervező programok általi rajzok beemelésére és ezekből készíthetünk kivágási munka rajzot, megtakarítva ezzel rajzolói munkaórákat.

Most szeretnénk leegyszerűsítve bemutatni egy konkrét példán, hogy mégis mire való ez a szoftver, hogyan tudja segíteni ez a munkánkat, és miért hasznos ez Önöknek.

Alapesetben, a legtöbbször csak egy kézi rajzot kapunk, ez alapján kell nekünk dolgozni, és elkészíteni az adott munkadarabot/alkatrészt. Miután megvan a kézi rajz, nekifogunk és leprogramozzuk a Metalix szoftverben.

   

A Metalix programmal képesek vagyunk áthidalni a papír és a stancoló gép közötti űrt, mivel a program gyakorlatilag lefordítja a gép nyelvére a rajzot. A legnagyobb előnye ott mutatkozik meg, amikor bonyolult alakú munkadarabokat akarunk készíteni különböző darabszámban. A szoftver segítségével képesek vagyunk arra, hogy a stancoló gép egy időben, adott lemezből egyszerre, különböző méretű/alakú/számú munkadarabokat kivágjon.

Ha megtörtént a programozás, az elkészült rajzot átküldjük a stancoló gépre. Ezután a munkadarab kivágásra készen áll.

 

A stancoló gép jelzi, hogy milyen szerszámokra van szükség a kivágáshoz, így ha szükséges, cseréljük azokat, majd elindítjuk a programot.

   

A stancoló gép kezelőszerve folyamatosan mutatja, hogy hol jár éppen a folyamat.

 

Itt már az elkészült, kivágott munkadarab látható:

 

Adott munkától függ a további felhasználás, de jelen esetünkben a munkadarabot meghajtottuk, majd be is építettük azt.

 

Bátran fordulhat hozzánk műszaki segítségért, akkor is, hogy ha csak egy kézi skiccel rendelkezik. Segítünk, hasznos tanácsokat adunk és megvalósítjuk azt amit Ön szeretne!

 

A legújabb gyártás promo videónkat látta már? Kattintson!

[hr height="20"]

Amennyiben kérdése van, keressen minket elérhetőségeinken,
vagy töltse ki az alábbi űrlapot és kérjen ajánlatot még ma!

[hr height="20"]

[one_fourth][/one_fourth]

[one_second]

  Név*

  Email cím*

  Telefonszám

  Üzenet

  [/one_second]

  [one_fourth][/one_fourth]

  usermagnifiercrossmenu