FONTOS TUDNIVALÓK

Amit meg kellene kérdezni...

De valamiért mégsem teszi.

Az alábbiakban olyan kérdéseket és az arra adott válaszokat talál, amikkel munkánk folyamán naponta találkozunk. Úgy érezzük ezek az információk szükségesek, hogy megfelelően tájékozott legyen termékeinkkel kapcsolatban. Amennyiben olyan kérdése van, amire itt nem talál választ, keressen bizalommal bennünket a lap alján található űrlap kitöltésével, vagy keressen bennünket Elérhetőségeink egyikén! Lehetőség van rá, hogy Blog oldalunkon megossza ezt a témát más olvasókkal is! Kellemes böngészést!

Nézze meg a következő videót, hogyan is készül a rozsdamentes acél alapanyag!

Rozsdamentes vagy saválló?

Az acélok rozsdaálló képessége a benne lévő ötvözők fajtájának és mennyiségének függvénye. A rozsdamentes anyagban többnyire csak króm és nikkel található, a savállóban többek között kén, szilícium, mangán és titán is található. Tehát: ahogy a neve is mutatja, a rozsdamentes „csak” rozsdamentes, a nedvességnek, enyhe lúgoknak és enyhe savaknak áll ellen. A saválló ezzel szemben a töményebb vegyi anyagoknak is ellenáll. A felhasználhatóságról itt talál leírást: letöltések

Vissza a tartalomjegyzékhez

Ferrites vagy ausztenites?

Az elnevezés az ötvözött acélok szövetszerkezetét jelenti. A mi esetünkben a ferrites lemez a WNr1.4016 (AISI 430, KO3) minőség. Ebben nincs nikkel ötvöző – emiatt olcsóbb is – viszont a krómtartalma több. Ezért ez az anyag fényesebb, mint az ausztenites. Továbbá egyedül a ferrites rozsdamentes lemez mágnesezhető, azaz fogja a mágnes.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mi az az „U” profilos rezgésmentesítés?

A munkafelületek és polcok lemezei alá merevítő bordákat kell tenni (hegesztéssel és ragasztással), hogy kellő stabilitása legyen. Ezt ugyanolyan lemezből készítjük, mint a fedlap. Ez kétfajta lehet. Nézze meg!

Vissza a tartalomjegyzékhez

A gőz és a meleg nem teszi tönkre az ernyő világítását?

Nem, mert kifejezetten ilyen igényekhez kifejlesztett lámpát építünk be. A búra és a lámpatest is polikarbonátból készült. A rögzítő elemek sem műanyagok, hanem rozsdamentes acél békazárak.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mit jelent az, hogy “Snack ernyő”?

Kis belmagasságú, akár (2,00-2,10 m) helyiségekben is meg lehet ezzel a típussal oldani az elszívást. Mivel az ernyő alja a faltól kifelé emelkedik és az eleje csak 10 cm magas. Így néz ki.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mi az a labirint szűrő?

Egymással szembefordított „C”-profilra hajtott lemezekből készül. Könnyen tisztítható – zsíroldó + kefe, de mosogatógépbe is tehető. Előnye még, hogy kicsi a légellenállása, ezért kisebb ventilátor is elég az elszívó rendszerbe. Eltömődni nem tud, nem teszi tönkre az elszívó motort.

Egyetlen hátránya, hogy a zsírleválasztó hatásfoka 60-70%.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Milyen az az expandált lemezes szűrő?

Rozsdamentes lemezkeretbe 6-8 réteg alumínium expandált lemezt szerelünk össze. Előnye, hogy a zsírleválasztó hatásfoka 85-90% is lehet.

Hátrányai: Nehezebb takarítani – gőzborotva, esetleg hosszas zsíroldóban áztatás. Nagyobb a légellenállása, emiatt erősebb ventilátor szükséges. Fontos: Ha nem tisztítjuk rendszeresen, az eltömődött szűrőbetét tönkreteheti az elszívó motort!

Extrém igénybevételek esetén a két szűrőtípust kombinálhatjuk is.

Vissza a tartalomjegyzékhez
Elérhetőségek

További kérdései vannak? Keressen bennünket a Kapcsolat oldalon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot!